SKRIVET: 2010-03-30, kl 16:20:25 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vad ska man säga..?

Jag hade inte ens haft Sussie (nya hästen) i ett dygn när det hände. Skulle ta in henne från hagen för att longera som det som inte får hända, inträffar. Hon halkar i stallgången, sätter sig på röven och vrickar h.bak.
Så nu är hon halt. 
Förra söndan hoppade hon nästan på 3 ben i traven, dock var hon knappt halt i skritt.
Hon har fått vila och det har ändå blivit mycket bättre, så det går iaf åt rätt håll. Det är bara såå jäävla typiskt att nåt sådant ska hända mig.
Jag bröt ihop totalt, funderade seriöst på att sluta med hästar, men inser att jag inte har något annat och leva för egentligen. Det är ju det enda jag gör, det enda jag förstår mig på. Jag jobbar för att ha råd o ha häst och när jag inte jobbar så är jag i stallet. Punkt. Något annat finns inte.
Ganska deprimerande egentligen, det enda jag älskar att göra verkar ju bara gå åt helvete.

Nu börjar jag också känna av rastlösheten, den som kommer smygandes när jag varit på samma ställe allt för länge. Thailandresan är bokad i november och efter det ska jag bort. Ut i världen, prova mina vingar. När man som jag får se allvarligt sjuka människor genom jobbet dagligen så har jag lärt mig att inse att livet är allför kort, det finns för mycket saker att hinna med på allför kort tid. Livet kan vara slut imorgon, man kan få obotlig cancer, eller bli påkörd av en bil vid övergångstället.
Nej, jag kan inte vara kvar. Måste ta tillvara på det liv som getts mig. Måste leva livet full ut, carpe diem.
I höst åker jag, jag vet inte var eller hur länge. Men här kan jag inte vara kvar. Punkt.

SKRIVET: 2010-03-19, kl 17:40:49 | PUBLICERAT I: Allmänt

Even death is not to be feared by one who has lived wisely

Ibland önskar jag mig magiska krafter.
Krafter som gör att jag kan finnas där, ställa upp för mina vänner 50 mil härifrån. Jag känner mig så otillräcklig.
Lova att du hör av dej när du känner dej redo, finns här för dej vännen. Dag som natt, så är jag inte mer än ett telefonsamtal bort. <3

Från det ena till det andra, Imorrn kommer min nya foderhäst! Längtar!
Uppdaterar mer om hur det går imorrn^^
//Cajsasnajsa


SKRIVET: 2010-03-14, kl 21:44:16 | PUBLICERAT I: Allmänt

Beridare?

Idag har jag ridit 4 hästar, puh säger jag bara. Fast å andra sidan så e det på hästryggen som jag känner mig.. Hel, Komplett.
Alla hästar gick iaf jättebra och jag tyckte jag höll ett ganska bra tempo hela tiden, red alltså 4 hästar och mockade och fixade höpåsar åt 1, det tog lite mindre än 4 timmar^^
Bästaste Maria följde också med ut till Yxsta för första gången och hade även med sig sin underbara hund Ricky, superdupersööt^^
Efter stallet åkte vi till Net on Net och fixade med Marias trasiga mobil och jag kollade även på en ny Sony Ericsson, Vivaz, som jag e väldigt intresserad av^^
Imorrn blire jobbet som vanligt och på kvällen ska jag och päronen ut o ta lite "after work" på The Bishop. Najsbajs:)
//Cajsasnajsa

Sony Ericsson Vivaz

SKRIVET: 2010-03-13, kl 14:07:06 | PUBLICERAT I: Allmänt

Countdown<3

Om en vecka smäller det! :) Då kommer min nya foderhäst :D Jag är som ett rastlöst litet barn som väntar på julafton.
I veckan har jag iaf jobbat (som vanligt) och sen har jag hopptränat Bosses häst Mille (Milestone), en riktigt gammal veteran (22 år i år). En jättefin häst som verkligen INTE kändes som en gammal häst, utan han var riktigt mjuk o fin o rida, dock lite väl stor för mej med sina 175+ i mankhöjd. Det märktes verkligen hur erfaren han var, så det var bara o sitta och hänga med. Sylve Söderstrand har ägt honom och han e tävlad upp till 1.35, så det var skoj att få prova en sådan häst. :)
Sedan rider jag Raymond och Annelies häst Adrenalin också, jättefin och trevlig häst som gått 1.20. I helgen ska jag också rida lite på Gabbe och på Chanel, så det blir mycket ridning i helgen. :)
HrmHrm, hästlös var det, ja. x)
Igår skulle jag och Maria gått på krogen, men vi pallade inte så det blev en mysig filmkväll istället. Ikv bär det av till Sandra och Karin för lite Melodifestivalmys, skojskoj!

Justdet! På måndag så bokar vi flygbiljetterna till Thailand, så nu blir vi borta den 15 november- 15 december, UNDERBART! <3 Sandra och Maria följer med, så det ska bli extra roligt att få visa dom en del av mitt ursprung<3
// Cajsasnajsa<3

SKRIVET: 2010-03-07, kl 17:03:45 | PUBLICERAT I: Allmänt

Söndagsmyys

Åh, vilken underbar kväll vi hade på A-Mano igår, massa god mat och gott vin^^
Idag sov jag ut riktigt ordentligt (vaknade vid halv 11) och åt en stadig frukost. Sedan åkte jag och "päronen" på bilutflykt och systemkameran var förstås med. Knäppte en del fina bilder på vinterlandskapet, men inser att jag nog inom en snar framtid måste uppdatera mina objektiv lite. ;) Måste bara jobba in lite mer pengar:P
Pappa står och lagar söndagsmiddag och idag blir det köttgryta med rotfrukter och rödvinsås, och till efterrätt så blir det kladdkaka^^
Imorrn har jag lovat Maria och Barbro att ta hand om deras häst Zellin (en av dom hästarna som jag ska få hoppträna med ev.) så imorrn frå jag äntligen rida lite. Har inte suttit på en häst på en vecka. :P
Btw, mina kära bloggläsare, (typ 10st) jag måste ha en ny mobil men vilken ska man köpa? Det e ju en djunel av mobiltelefoner i affärerna numera x)
Tacksam för lite tips!
//Cajsasnajsa<3

Sööt^^

SKRIVET: 2010-03-06, kl 14:36:54 | PUBLICERAT I: Allmänt

Vårkänslor

Nu känns det verkligen som våren snart är här! Ljust, soligt och värmande! Och jag har typ börjat se snygga killar överallt, vilket e lite frustrerande för alltid när jag råkar stöta på dessa så är jag antingen klädd i jobbkläder (vilket e smurfblåa städkläder) eller så har jag ridkläder och gummistövlar. x) Otroligt hett!

Idag var jag i stallet 07.15 imorse och fodrade och släppte ut pållarna, jag och Lina hade med oss lita matsäck så när hästarna käkade frukost så gjorde vi det också.
Sedan hade jag massa dötid eftersom jag inte längre har någon häst att fixa o rida på men jag snackade ganska mycket med alla andra i stallet. Jag och Maria satte oss på varsin träback på varsitt hästtäcke och solade lite i den värmande vårsolen^^ Underbart!
Nu sitter jag här hemma igen och e nyduschad och fräsch, ska nog snart "piffa" till mig lite , typ fixa håret, sminka mig och måla naglarna för ikv e man bjuden på finrestaurang av "päronen" , A-Mano, en skitfin italiensk restaurang (Älskar Italienskt) :D Mumma^^
Jahaapp, kanske inte så intressant inlägg o läsa men det är väl typ såhär intressant mitt liv e just nu, så ni får stå ut med det x)
Lovar att jag ska vara lite duktigare på att uppdatera och speciellt när nya pållen kommer! :) Ska bli så spännande, jag känner mig som ett barn som väntar på julafton :)

Måste också bara tipsa om en låt som jag blivit helt beroende av:
"Fireflies" av Owl City (Ja, den e inte ny, men underbar!)

SKRIVET: 2010-03-05, kl 18:26:06 | PUBLICERAT I: Allmänt

I've got a Feeling

Mycket har hänt sen sist vi hördes.
Jojo har haft en vrickning i hovleden som har blivit behandlad och har nu flyttat hem igen och ska nu sättas igång och sedan betäckas. Sunnie har jag haft på Yxsta i ca 3 veckor och åkte för en vecka sedan vidare till en annan ryttare för att vidareutbildas och tävlas, så för tillfället är jag hästlös. 
Saknar Jojo som attan, och jag vill egentligen inget annat att hon skulle vara risk, för jag är HELT FÖRÄLSKAD i henne, men samtidigt har jag en sprittande känsla i kroppen som jag inte kan beskriva. En känsla som faktiskt gör mig glad, vindar av förändringar.
Om två veckor exakt får jag nämligen hit en ny häst från skåne som jag bara har sett på bild, och när jag tänker efter så inser jag hur galen jag egentligen är som bara tar hem en häst utan att egentligen veta något om den, men något inom mig säger att jag "bara måste testa", chansa, ta risker, "live on the edge".
Det jag vet om henne är:
Namn: Sweet and Sour P (Kommer från samma stuteri som Jojo, Stuteri Piledahl)
Född: 2003 (har haft ett föl coh tävlas som 6-åring i år)
E: Crelido
Ue: Feliciano
Mankhöjd: 168 cm
Färg och tecken: Brun med bläs
Tävlats: Hoppning 1.10m
Avelsvärderad: 8p på gångarterna

Vääldigt spännande!^^

Förövrig så är jag nog faktiskt gladare nu än vad jag har varit på länge. Vädret är underbart, det är ljust när jag åker till jobbet och ljust när jag kommer hem. Jag har "tagit tummen ur röven" har städat både hemma och i stallet. Jag har blivit tillfrågad om att rida till och hoppa 2 andra fina hästar och det ser jag som en mycket stor komplimang! Jag har fått vikariat på jobbet fram till maj och efter det så börjar ju sommarjobben så jag har nästan med all säkerhet jobb ända in på hösten. Jag känner mig inte heller lika ensam här i Örebro längre, då jag har fått många nya bekanskaper i stallet och på jobbet.

Det enda jag saknar är alla mina underbara vänner från Bollerup, det går inte en timme utan saknaden efter allt vi hade. Jag associerar allt till er, det kan vara en låt på radion som var "vår", en person på stan som påminner mig om er. Saknar alla skratten, alla hyss, alla uppesittarkvällar, alla bakkvällar, etc. Men framförallt saknar jag gemenskapen som vi delade, vi var som en familj, talade med varandra även i tystnad, och det kan inte beskrivas som någonting annat än Absolut Kärlek<3

Bollerup 2006-2009 <3